1 iun. 2009

Despre Prietenie...

Daca obtii un prieten, obtii ceva mai mult decat o inima calda, un suflet in care sa ai incredere, un umar pe care sa plangi. Obtii o bogatie, o bogatie pe care nici cei mai mari instariti oameni din lume nu ar putea sa o cumpere.Poti avea 3 BMW-uri parcate in garaj, vila in Pipera si un cont gras in banca, dar daca esti singur, esti cel mai trist om de pe Pamant . Se spune ca majoritatea oamenilor bogati nu au parte de prietenii adevarate, deoarece la ei vin mereu prietenii falsi, prieteni care poarta diferite masti, prieteni care se folosesc pana in ultimul moment de ei, pana cand nu mai au ce stoarce .

De aceea oamenii bogati isi regasesc fericirea pentru cateva ore, relaxandu-se la un salon de lux, cumparand un laptop de ultima generatie sau plecand o saptamana in cine stie ce insule tropicale .As face o mica legatura cu postul anterior, in care am vorbit despre fostii mei prieteni si v-as pune urmatoarea intrebare : De ce credeti voi ca multe prietenii nu dureaza ? Ce ar trebui sa facem ca sa mentinem flacara prieteniei mereu aprinsa ?

Iata raspunsul : Prietenia adevarata nu se intrerupe de azi, pe maine doar din cauza unei simple dispute . Nu aceasta este solutia . O simpla admiratie pentru un chip frumos, pentru modul sau de a vorbi sau de a zambi, pentru doi ochi negri, verzi sau albastri poate ajunge la primii pasi ai dragostei, dar nu ajunge pentru a stabili o prietenie adevarata.Poate ca anumiti prieteni pe care-i avem, au fost alaturi de noi atunci cand nu aveam nevoie si atunci cand aveam cea mai mare nevoie de ei, atunci ne-au intors spatele lasandu-ne complet singuri ..E foarte greu sa pui bazele unei prietenii adevarate, e foarte greu sa ai grija de ea. Pentru aceasta trebuia sa intri in mintea si in sufletul persoanei respective, sa ii descoperi modul de gandi si de a simti. Da, este dificil dar asa se construieste o prietenie adevarata .As zice ca prietenia este ca un fel de "contract" semnat de ambele parti in care "obligatiile" sunt : respectul reciproc, incredere, sustinere. Ea este ca un fel de lege nescrisa .

"Faceti altora ceea ce vreti sa vi se faca voua. Nu faceti altora ceea ce nu vreti ca altii sa va faca voua. Este legea evanghelica a iubirii, dar si legea prieteniei care sa nu fie numai simpatie sau, mai rau, chiar o imatura confuzie intre sentiment si suflet, intre trup si spirit.Miezul este tot aici: prietenia este tot atat de pretioasa ca si dragostea, are aceeasi lege a iubirii. Prietenia nu cere nimic pentru sine si este dispusa a da mai mult decat primesti. Prietenia dulce si rabdatoare, atenta si senina, profunda si vie, matura si puternica este mai tare decat iubirea."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu